El president Carles Puigdemont s'ha emportat una agradable sorpresa aquest dissabte durant una de les seves visites a la Catalunya Nord. Mentre passejava per Perpinyà, Puigdemont s'ha trobat amb un grup de músics que interpretava L'Estaca de Lluís Llach amb instruments de la cobla, a prop de l'ajuntament de la població. "Venir a la Catalunya Nord sempre emociona. Però quan et trobes amb una celebració com aquesta al mig de Perpinyà, dels vins de la Catalunya Nord, i escoltes "l'Estaca" d'en Lluís Llach amb instruments de cobla, l'emoció és encara més gran", ha explicat el president a l'exili en una piulada. A més a més, ha compartit un vídeo on es pot escoltar aquesta actuació a la plaça de la Loge de Perpinyà durant un mercat de viticultors que presenten els seus productes al públic. 

Puigdemont, un visitant habitual a Perpinyà

Puigdemont ha viatjat a la Catalunya Nord durant una visita no oficial. De fet, segons recull el mitjà L'Independant, Perpinyà és un destí recurrent per al president de la Generalitat, on s'acostuma a trobar amb la seva família que resideix a Girona. Aquest dissabte, però, també ha pogut gaudir d'aquesta interpretació de la cançó de Lluís Llach que s'ha convertit en un símbol de lluita per la llibertat. Cal recordar que el cantautor català va compondre aquest càntic per la llibertat durant la dictadura franquista, del qual se n'han fet més de 50 versions en diferents idiomes. De fet, aquest mateix dissabte un cor ha cantat la versió de L'Estaca en basc, Agure zaharra, a Baiona, capital d’Iparralde (País Basc nord).

Advertència de Puigdemont a ERC

Puigdemont va avisar aquest dimecres ERC que "creure que tindràs el suport de qui menysprees és de somiatruites". En un fil de piulades, el president a l'exili va assenyalar que "amb 33 diputats no es pot governar un país de 7,7 milions d'habitants" i va apuntar que "les majories màgiques o de generació espontània no existeixen" perquè s'han de guanyar "a les urnes" i treballar-les "cada dia al Parlament". En aquesta línia, va assegurar que "sense aquesta feina, les majories caduquen i s'han de renovar". "Si poses el partit per davant del país, el teu govern va coix. Tindrà moltes dificultats per reconstruir al seu entorn la majoria plural que li va permetre existir. Demanar adhesió acrítica al teu plantejament estratègic no és acceptable en una democràcia", va afegir.