Els milers de policies espanyols i Guàrdia Civil que van carregar contra els ciutadans catalans durant el referèndum de l'1 d'octubre van deixar centenars de ferits; alguns d'aquests agents estan declarant aquests dies al Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona per aquestes càrregues.

Catalunya Ràdio ha tingut accés a una gravació de les ràdios dels agents de policia la nit del referèndum, després de les dures càrregues. En aquests àudios es sent com els agents es desitgen la 'bona nit' i s'agraeixen i feliciten la feina feta.

L'emissora ha mostrat com un policia connecta amb diferents agents per donar-los les gràcies per la jornada i aquests, un a un, s'acomiaden amb un "Viva España" i "Viva el orden".

Aquest dilluns al matí, un policia espanyol de la Brigada Provincial d'Informació admetia que l'1-O va donar una puntada de peu a un ancià. Aquest és l'únic que ha admès la violència d'aquella jornada ja que la resta d'agents que van declarar ahir no ho van fer; algun, fins i tot, qüestiona que la sang d'un votant ferit sigui real.