El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha promès que la Generalitat invertirà aquest any un total de 34 milions d'euros per adquirir nou material per al cos de Bombers, com vestuari, càmeres tèrmiques i vehicles, així com 18 milions més fins al 2020 per construir i millorar parcs.

En una compareixença al Parlament, Buch ha detallat les inversions previstes pel Govern per al cos de Bombers, en plena negociació amb els sindicats, que des de fa setmanes mantenen una vaga d'hores extres i convoquen manifestacions ―l'última avui mateix― per exigir millores materials i laborals.

A més de la proposta ja anunciada fa setmanes de convocar 250 places de bombers cada any durant els pròxims quatre exercicis ―fins a aconseguir 1.000 nous efectius―, Buch ha detallat aquest dimecres les principals inversions previstes a dos dels punts que més reclamen els sindicats: el material i les condicions dels parcs.

En aquest sentit, el conseller ha afirmat que espera poder tancar aviat un acord amb els sindicats, ja que, segons ha ressaltat, en aquesta negociació no ha amagat el cap "sota l'ala", ja que des del primer moment ha reconegut que la situació dels Bombers era "crítica".

Per aquest motiu, ha anunciat que per al 2019 preveu licitar contractes amb nou material per als Bombers valorat en 34 milions d'euros, cosa que inclou 92 nous vehicles del tipus bomba rural pesada, nou vestuari valorat en 10 milions d'euros per als 5.000 agents, guants i botes valorats en 1,8 milions per a tots els efectius i 125 càmeres tèrmiques, per gairebé un milió d'euros.

A més, ha anunciat que entre 2019 i 2020 invertiran 18,7 milions d'euros en la construcció i reforma d'una quinzena de parcs de bombers.