Els Bombers han donat per estabilitzat l’incendi forestal de Castell d’Aro que, des d'aquest divendres al migdia, cremava vegetació propera a urbanitzacions i nuclis de població entre Castell d’Aro i Santa Cristina d’Aro. Així doncs, totes les persones que havien estat desallotjades preventivament ja han pogut tornar als seus llocs de residència. Concretament, els habitants que havien estat desallotjats eren de la part del residencial Club Golf Masnou, de la urbanització de La Coma a Castell-Platja d’Aro, de la urbanització de Les Teules, Can Batet, Can Riera i la zona de Vallvanera. 

Aquest cop, les condicions climàtiques han ajudat el cos de Bombers a apagar el foc. I és que la pujada de les humitats i la retirada del vent ha facilitat les tasques d’extinció de l'incendi. Doncs bé, els Bombers han pogut tancar el flanc dret per evitar l'obertura del foc, tot mantenint estable el flanc esquerre mitjançant línia d’aigua, eines manuals i maniobres amb foc tècnic. Segons les darreres dades del cos d’Agents Rurals, l’incendi hauria afectat 71,3 hectàrees de vegetació.

Al perímetre encara hi roman un dispositiu d'una trentena de camions d’aigua dels Bombers de la Generalitat que es dedica a remullar i revisar la zona. A més a més, encara s'hi troben desplegats una quinzena de vehicles lleugers de coordinació i comandament amb efectius dels GRAF (Grup d’Actuacions Forestals), EPAF (Equips de Prevenció Activa Forestal) i GROS (Grup Operatiu de Suport). També s’hi ha desplaçat una unitat de rescat amb l’helicòpter i efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i el metge del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) de suport a l’operatiu. I al llarg de les pròximes hores aniran retornant alguns vehicles a parc.

En el dispositiu d’extinció també hi han col·laborat els Agents Rurals, els Mossos d’Esquadra, l'ADF, el SEM, la Creu Roja, la Policia Local i els tècnics de Protecció Civil. Escau esmentar que Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT.

El còmput global de persones que s'han vist afectades per l'incendi és de 400 persones. 

Controlar l'incendi de Castell d'Aro

Jordi Martín, inspector del cos de Bombers de la Generalitat, ha estat entrevistat a Catalunya Ràdio. I ha anunciat que el cos de Bombers preveu controlar l'incendi de Castell d'Aro aquest mateix dissabte. "Remullarem el perímetre perquè cap aquesta tarda ja es pugui donar per controlat l’incendi de Castell d’Aro". Sobre les dificultats d'extinció del foc, Martín ha remarcat que "el principal problema que ens hem trobat en aquest incendi és la proximitat d’urbanitzacions".

Malgrat tot, el foc encara continua actiu i ja ha cremat més de 70 hectàrees. Sortosament, el perímetre ha quedat estabilitzat i les persones desallotjades han pogut tornar als seus domicilis.