El bomber ferit pels Mossos d'Esquadra en la protesta per la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya ha ratificat aquest dijous al jutjat de Lleida la querella contra el cos policial per les greus lesions que va patir. L'home, de 44 anys, va ser ferit en en el desallotjament de l'A-2 a Soses pels talls de carretera del passat 27 de març que els Comitès de Defensa de la República (CDR) van convocar aquell dia arreu del país.

El tall de carretera va ser convocat pels CDR en resposta a la detenció a Alemanya del president a l'exili i per reclamar la llibertat de la resta de presos polítics i exiliats. Després de diverses hores, la policia va desallotjar la via a les sis de la tarda empenyent els concentrats amb els escuts i fent cops de porra fins que va aconseguir treure els manifestants.

bomber ferit acn

Els serveis d'emergència atenent el bomber ferit pels mossos en protesta per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya el 27 de març de 2018 / ACN

David Gil, advocat del denunciant, ha explicat a l'ACN que l'actuació dels mossos va ser "del tot desproporcionada" i que la intervenció de tres agents en concret, que van provocar que el lesionat perdés el coneixement, va ser "brutal" i "excessiva" fins al punt que "podria haver tingut conseqüències més greus si la pressió que li estaven exercint hagués impedit que la sang arribés al cervell durant més temps.

La querella, que està tramitant el jutjat d'instrucció 3 de Lleida, s'ha interposat, per una banda, contra tres mossos que van provocar que el lesionat perdés el coneixement i, per l'altra, contra tot l'operatiu policial perquè, segons Gil, la seva manera d'actuar "va dificultar que els serveis d'assistència poguessin atendre aquesta persona".

bomber ferit acn

Els serveis d'emergència atenent el bomber ferit pels mossos el 27 de març de 2018 / ACN

El ferit reclama pels danys patits, segons ha explicat el seu advocat, a causa de les actuacions policials. Això va suposar risc de lesions cerebrals. "Per sort això no va passar", ha dit Gil, però el que sí que va patir a conseqüència de l'actuació, afegeix, van ser dificultats per empassar i beure durant una setmana i problemes i dolors cervicals com a conseqüència de la pressió que amb el genoll els agents li aplicaven sobre el tòrax, explica.

Els fets van tenir lloc el 27 de març de 2017. Els CDR van tallar l'A-2 en sentit Barcelona al matí i a dos quarts de cinc també en sentit Saragossa. Els manifestants protestaven per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya i per reclamar la llibertat dels presos polítics i exiliats. Els Mossos d'Esquadra van desallotjar els concentrats cap a les sis de la tarda i hi va haver un ferit, l'ara denunciant, que va ser atès pels serveis del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i va ser traslladat en ambulància a un centre hospitalari.