El ministre en funcions de la Presidència, Félix Bolaños, ha qualificat de "ridícul" l'"entestament" d'Alberto Núñez Feijóo d'intentar ser candidat a la investidura. Aquest dilluns i dimarts, el rei Felip VI farà la ronda de consultes —sense l'assistència d'ERC ni Junts, que han decidit plantar el monarca— amb els grups parlamentaris per veure qui recull més suports entre Pedro Sánchez i el líder del PP. Preguntat per la possibilitat que el rei designi Feijóo com a candidat a la investidura, Bolaños creu que, en el cas que es produeixi, la sessió "recordarà a la moció de censura" de Ramón Tamames, que només va comptar amb el suport dels 52 diputats de Vox.

Per a l'encara titular del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, un possible ple d'investidura del dirigent popular seria una "pèrdua de temps per a la societat" perquè "no hi ha dubte que clarament se sap que el resultat serà un fracàs". A més, Félix Bolaños ha afirmat que aquest "fracàs" de la dreta i la ultradreta, més enllà d'"evidenciar-se" a les urnes, es va plasmar a la votació per a la configuració de la Mesa del Congrés dels Diputats.

"Diàleg i convivència dins de la llei"

En contraposició a Alberto Núñez Feijóo, el ministre en funcions de la Presidència veu possible aconseguir la investidura de Pedro Sánchez. En aquest sentit, en un acte a Àvila d'homenatge i entrega de restes de víctimes de la Guerra Civil, Bolaños ha defensat que cal "treballar i dialogar" amb els altres partits per arribar a "punts d'equilibri" i es mostra optimista davant el fet que aquesta línia ha permès assolir acords per la Mesa que "reflecteixen el que és la majoria, el que van votar els espanyols". Sobre l'amnistia i el referèndum, que són dues línies vermelles que han traçat Junts per Catalunya i ERC per donar suport a Pedro Sánchez, Bolaños ha manifestat que la política que seguiran és "coneguda i clara", que és "diàleg i convivència dins de la llei, dins de la Constitució".

De fet, Bolaños ha destacat que aquesta línia seguida pel PSOE és la que ha "protagonitzat la realitat a Catalunya" des que ells governen. "La Catalunya de 2023 és infinitament millor que la de 2017 i volem que la Catalunya de 2027 sigui també millor que la d'avui, que segueixi sent motor d'Espanya i motor de la Unió Europea", ha assenyalat. El socialista ha apostat per seguir treballant amb els partits que van votar a Francina Armengol per fer-la presidenta del Congrés perquè aquesta és "l'Espanya real i la Mesa reflecteix la realitat d'un país sensible amb tots els territoris i llengües d'Espanya".

Novament, ha aprofitat aquest fil argumental per criticar el Partit Popular. A parer del ministre, a Gènova tenen "un problema" perquè "durant molts anys han denigrat i menyspreat a altres forces polítiques per pensar diferent", fet que els ha acabat generant "moltes dificultats per bastir ponts d'entesa" amb aquestes. "L'Espanya real és l'Espanya de diferents accents, amb diferents llengües", ha indicat.