Gerra d'aigua freda per al ministre Félix Bolaños, qui el passat dijous va assegurar que la Comissió Europea (CE) li havia expressat que tenia "zero preocupacions" sobre la llei d'amnistia. Tanmateix, aquest divendres, la mateixa Comissió Europea ha desmentit les paraules de Bolaños. Segons el ministre espanyol havia estat el mateix el comissari de Justícia, Didier Reynders, qui li havia transmès aquesta la tranquil·litat de Brussel·les. Tanmateix, la Comissió ho ha desmentit, apuntant que els seus serveis legals encara no han conclòs l'examen de la norma, sobre la qual no es pronunciaran fins a la seva adopció parlamentària definitiva.

"L'anàlisi segueix en marxa, per tant, en aquest sentit el comissari no ha dit per ara que la llei d'amnistia no planteja preocupacions", ha explicat el portaveu de Reynders, Christian Wigand. És a dir, Brussel·les no té cap intenció de posicionar-se sobre l'amnistia per ara. Així doncs, la conclusió que va treure Bolaños de la seva visita a Reynders i a la vicepresidenta de la Comissió Europea i titular de Valors i Transparència, Vera Jourová, per abordar la llei d'amnistia, no seria compartida per la institució. 

"Hi va haver una trobada molt constructiva i els intercanvis amb Espanya seguiran. Els comissaris a la reunió van informar el ministre, per descomptat, que tenim preguntes i que volem continuar la conversa amb les autoritats espanyoles. A més, la nostra anàlisi està en procés així que en aquest sentit la Comissió encara no ha dit que la llei d'amnistia no li causa cap preocupació", ha explicat el portaveu, qui ha volgut deixar clar que Reynders no es va pronunciar en la direcció que va afirmar Bolaños. 

Una reunió amb dues versions 

Bolaños es va reunir aquest dijous amb Vera Jourová i Didier Reynders, després que Brussel·les sol·licités al Govern detalls addicionals sobre l'abast personal, material i temporal de la norma. "Sobre la llei d'amnistia, els he de dir que hi ha zero preocupacions de la Comissió Europea sobre la salut i la fortalesa de l'estat de dret i la separació de poders a Espanya", va assegurar Bolaños després de les trobades.

Segons EFE, des d'alguns sectors de Brussel·les ja es va apuntar ahir, que la falta de preocupació que va comentar el ministre és "massa optimista", ja que Brussel·les encara no ha acabat d'analitzar el projecte de llei. La Comissió, de fet, ja ha dit diverses vegades que no es pronunciarà fins que s'aprovi la norma.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!