El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha sortit en defensa aquest dimarts de la decisió del govern espanyol d’enviar l’exministre de Justícia Juan Carlos Campo al Tribunal Constitucional. En la roda posterior al Consell de Ministres, ha negat que en cap cas sigui un nomenament que posi en risc la imparcialitat del TC, i ha carregat contra les queixes del PP de triar un membre afí a l’executiu de Pedro Sánchez. “Quan el PP parla de despolititzar la justícia sembla que té un lapsus, perquè és com reconèixer que tenen la justícia polititzada i bloquejada”, ha dit.

Segons Bolaños, Campo està “absolutament acreditat” per formar part del Constitucional: “És doctor en dret, membre de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació i un servidor públic que ha servit aquest país des de diversos rols; a més de ser un magistrat molt reconegut i valorat en àmbits tant de l’esquerra com de la dreta”. “És una decisió idònia”, ha insistit diverses vegades el ministre de la Presidència després d’haver recordat que la seva candidatura per renovar el TC només té tres requisits: “Ser espanyol, ser jurista, tenir 15 anys de trajectòria i tenir sobrada competència”.

Així mateix, Bolaños ha carregat durament contra el PP per haver bloquejat la renovació del Consell General del Poder Judicial. “Ens hauria agradat que els nomenaments de Juan Carlos Campo i Laura Díez s’haguessin fet de manera simultània als nomenaments del CGPJ”, ha reconegut; i ha remès contra els membres conservadors de la cúpula dels jutges espanyols, així com el principal partit de l’oposició, per no facilitar la renovació de l’òrgan de govern judicial espanyol. “La Comissió Europea està espantada amb el bloqueig del PP”, ha afegit. Davant d’això, Bolaños ha afirmat que el seu executiu sí que “compleix amb la Constitució”.

L’important són els acords, no les discussions

D’altra banda, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha estat preguntada sobre les constants tensions que es produeixen dins l’executiu entre PSOE i Podemos, i que en els darrers dies s’han intensificat. Segons ella, l’important no són les discussions que es produeixen dins del govern -que no ha negat-, sinó els “acords” als quals s’arriba al Consell de Ministres. “El govern té la tranquil·litat de saber que està millorant la vida de la gent en moments de dificultat i grans canvis”, ha dit.

En aquest sentit, ha recordat que la setmana passada l’executiu va poder tirar endavant els pressupostos, que s’ha reduït l’IPC per quart mes consecutiu, que “deu milions de persones veuran com s’incrementen les seves pensions”, i ha destacat també la gratuïtat del transport públic i que molts estudiants podran assumir els seus estudis independentment de l’economia familiar. “Això no és fortuït, això és acció de govern”, ha dit.