Félix Bolaños s'ha vist obligat aquest dimecres a comprometre's davant del Tribunal Suprem a "treballar pel prestigi dels jutges", després que Francisco Marín Castán hagi decidit cancel·lar una reunió entre tots dos a causa de les declaracions de Míriam Nogueras contra els jutges espanyols. Així li ha assegurat el ministre de la Presidència i de Justícia en una trucada telefònica, segons informen fonts del Ministeri, que també assenyalen que ambdues parts han pactat ajornar la cita al pròxim dimarts, 19 de desembre.

Des de l’equip de Félix Bolaños expliquen que el ministre li ha reiterat a Marín Castán les paraules que ha pronunciat tant aquest dimarts com aquest dimecres al Congrés i al Senat, i és que Espanya és un estat de dret, una democràcia consolidada, i que els jutges espanyols actuen amb plena “independència i separació de poders”. “Treballaré pel prestigi dels jutges i magistrats en aquest país davant de qualsevol atac, vingui d'on vingui", li ha assegurat Bolaños al president del Tribunal Suprem. Al Ministeri asseguren que els magistrats espanyols “poden comptar” amb el ministre Félix Bolaños, davant de qualsevol “desqualificació i qüestionament del seu prestigi”.

Aquest mateix dimecres, l’endemà que el Congrés dels Diputats donés la seva primera llum verda a una llei d’amnistia, el ministre de l’Interior, el jutge Fernando Grande-Marlaska, ha sortit en defensa dels jutges espanyols i ha negat que aquests hagin “prevaricat” mai. Durant la sessió de control al govern espanyol, ha reivindicat la “independència del poder judicial”. Ha estat la seva resposta a unes preguntes del popular Esteban González Pons, qui li ha recordat que el seu company al Consell de Ministres Óscar Puente ha reconegut ja en més d’una ocasió l’existència de lawfare contra l’independentisme.

 

Més tard, però, el president de Suprem ha decidit cancel·lar “per motius sobrevinguts” la reunió que tenia agendada amb Félix Bolaños. Més tard ha emès un comunicat en què ha condemnat les declaracions de Míriam Nogueras al voltant dels jutges espanyols. A més, el president del CGPJ també ha publicat aquest dimecres una carta en la qual amenaça la cap de files de Junts per Catalunya a Madrid de “prendre mesures” a conseqüència de les seves declaracions.

L'assenyalament —i la finalitat que se’n desprèn— a diversos magistrats del Tribunal Suprem és inadmissible en un Estat de Dret, en el qual un dels seus principis fonamentals és la separació de poders. Les persones assenyalades, així com qualsevol altre membre de la Carrera Judicial que pugui trobar-se en les mateixes circumstàncies, trobaran en la institució que presideixo la més ferma oposició a aquests atacs en defensa de la labor jurisdiccional realitzada per tots ells, als quals manifesto el meu suport exprés i la garantia que, en l'exercici de les competències que la llei atribueix al CGPJ, s'adoptaran les mesures necessàries previstes per l'ordenament jurídic per a protegir la seva independència”, assenyala el comunicat difós aquest dimecres per la cúpula del poder judicial.