El president de la Real Federación Española de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, continua estant al focus de la polèmica des de diumenge després del seu lamentable comportament amb la jugadora de la selecció espanyola femenina, Jennifer Hermoso, a la qual va fer un petó sense el seu consentiment a la celebració del títol del Mundial femení. La Federació va convocar dimarts una assemblea urgent per debatre el futur de Rubiales, que se celebrarà aquest divendres i d'on s'espera que es decideixi alguna sanció, o directament, la destitució del president de la institució. Precisament, sobre aquesta reunió ha parlat aquest dijous el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, que ha assegurat que esperen que "es produeixin esdeveniments", i ha amenaçat que en cas de no produir-se "el govern espanyol actuarà". 

Bolaños ha aprofitat aquesta qüestió per destacar el "canvi" de la societat espanyola dels últims anys: "A la societat espanyola ja li sembla intolerable que hi hagi comportaments masclistes, que es besi una dona sense el seu consentiment". Per això, ha reivindicat l'orgull de la societat espanyola que "no tolera comportaments masclistes i que s'avergonyeix quan es produeixen els comportaments que es van veure aquell dia".

El govern espanyol carrega contra Rubiales

El​ ministre de Cultura i Esports en funcions, Miquel Iceta, s'ha mostrat crític amb Rubiales des de l'inici de la polèmica, tant és així, que ha amenaçat de decidir ell mateix sobre el futur de Rubiales si la RFEF no actua contra ell. "Han de prendre decisions, si no les pren la Federació, ho farà el Consejo Superior de Deportes (CSD)", va afirmar Iceta. El ministre va explicar, en nom del CSD, òrgan de l'administració adscrit al Ministeri de Cultura i Esports, que activaran "tots els mecanismes a partir de denúncies ja presentades" a partir de la pròxima setmana. Segons va relatar, l'organisme té un procediment pel qual "s'eleven denúncies al CSD o al Tribunal Administratiu de l'Esport, i allà se substancien els expedients". 

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, també s'ha mostrat contundent contra el gest del president de la RFEF, en qualificar-lo "d'inacceptable". Sánchez va assegurar aquest dimarts que les disculpes que ha donat no són suficients "fins i tot crec que no són adequades", i per aquesta raó, ha instat el president de la RFEF a "continuar fent passos per aclarir el que vam veure tots". 

Tres denúncies per a Rubiales

La Fiscalia General de l'Estat (FGE) ja ha rebut tres denúncies contra Rubiales, pel petó forçat a la boca a Hermoso. El Ministeri Públic compta ja amb tres denúncies sobre la taula presentades per tres particulars que demanen que s'investigui Rubiales, qui acumula fronts oberts en el Consell Superior d'Esports i el retret públic de diverses formacions polítiques, així com de la mateixa Jenni Hermoso, que aquest dimecres va emetre un comunicat a través del seu sindicat FUTPRO en el qual demanava "mesures exemplars" per al president de la RFEF.

Segons fonts de la Fiscalía, han precisat que una de les denúncies va ser presentada pel president de l'Escola Nacional d'Entrenadors de Futbol a Espanya (Cenafe), Miguel Ángel Galán, qui l'any passat va presentar una querella contra Rubiales que s'investiga en el Jutjat d'Instrucció Número 4 de Majadahonda per presumptes irregularitats en l'RFEF perquè el torneig de la Supercopa d'Espanya es jugués a l'Aràbia Saudita.