El ministre de Cultura i Esports en funcions, Miquel Iceta, ha amenaçat de decidir ell mateix el futur de Luis Rubiales si l'entitat que aquest presideix, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) no actua contra ell per haver fet un petó no consentit a la jugadora de la selecció Jennifer Hermoso durant l'entrega de medalles després de la final del Mundial. "Han de prendre decisions, si no les pren la Federació, ho farà el Consell Superior d'Esports (CSD)", ha afirmat Iceta en declaracions a EFE des de l'Índia, on aquesta setmana assistirà a la reunió ministerial de Cultura del G20. 

Iceta ha explicat, en nom del CSD, òrgan de l'administració adscrit al Ministeri de Cultura i Esports, que activaran "tots els mecanismes a partir de denúncies ja presentades" a partir de la pròxima setmana. Segons ha relatat, l'organisme té un procediment pel qual "s'eleven denúncies al CSD o al Tribunal Administratiu de l'Esport, i allà se substancien els expedients". 

Iceta insta la RFEF a "donar la resposta que la societat espanyola reclama"

Amb tot, el ministre ha reconegut que, des del govern espanyol els agradaria que fos la RFEF qui prengués mesures, i en aquest sentit, ha demanat esperar a la decisió fruit de l'assemblea extraordinària que l'entitat ha convocat per aquest divendres i de la resolució del procediment per la vulneració del protocol de violència sexual de la Federació. "Està en joc saber si la RFEF és capaç de donar la resposta que la societat espanyola reclama i demostrar a l'opinió pública que hi ha comportaments i actituds que no es poden produir en l'esport espanyol", ha assenyalat Iceta.

En aquest sentit, el ministre ha recordat que recentment es va aprovar una nova Llei de l'Esport, que té com a objectiu "protegir" els drets dels esportistes i "obligar tots els organismes esportius a fer-se responsables de vetllar per aquests drets". A més, el fet que el futbol femení estigui aconseguint més visibilitat i que la selecció espanyola hagi guanyat el mundial, assenyala Iceta, augmenta "la gravetat dels fets". "Estem en un grau més alt d'exigència", ha afirmat. 

D'altra banda, Iceta ha demanat que no es faci recaure tota la pressió per aquest acte sobre Jennifer Hermoso, sent la persona que el va patir, però ha assegurat que des del CSD s'escoltarà la seva opinió. 

El vicepresident de la RFEF veu "complicat" el cas de Rubiales

El vicepresident de la RFEF, Rafa de l'Amo, ha titllat de “complicat” el moment que s'està vivint pel cas Rubiales. S'ha mostrat molest pel fet que amb la polèmica pel petó "s'hagi tapat" l'esforç que ha suposat guanyar el Mundial. Sobre l'assemblea prevista per a aquest divendres s'ha limitat a dir que no té "ni idea" del que passarà.