El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat aquest diumenge que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, estarà “encantat de debatre” amb el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, després que el líder dels populars proposés de fer un cara a cara amb el president de l’executiu espanyol. El ministre ha afirmat que el líder socialista és el president espanyol que més vegades ha debatut a les Corts, i que per aquest motiu estarà encantat d’explicar què fa el govern que ell presideix.

“També serà una oportunitat perquè Feijóo s’estudiï una mica els temes i faci alguna proposta, i que aconsegueixi així no dir dades que són falses en les seves intervencions”, ha afegit fent ironia. Bolaños, que ha fet aquestes declaracions des del Vaticà, ha demanat al líder del PP que “es repensi” l’actitud del seu partit, i que miri d’exercir una oposició “a l’altura del moment”. En aquest sentit, el ministre de la Presidència ha reivindicat la tasca del govern espanyol, i ha assegurat que “és difícil trobar un sol ciutadà que no s’hagi beneficiat d’alguna mesura aprovada” per l’executiu de Sánchez.

És per tot això que Bolaños ha volgut esbroncar el PP per la seva actitud: “Tenim una oposició que canvia de cara, però només de cara, continua en el ‘no’ cada dia, intentant desgastar el govern, però amb el seu vot contrari danya els ciutadans”. Segons el ministre de la Presidència, és “difícil d’explicar” que el PP no hagi votat el pla d’estalvi energètic que “s’ha aprovat sense cap debat en tots els països”. “Tant de bo Feijóo s’ho repensés i tinguéssim una oposició a l'altura d’Espanya i del moment”, ha insistit.

La proposta d’un debat de Feijóo a Sánchez

Feijóo va fer aquest dissabte la tradicional inauguració del curs polític popular a Cerdedo-Cotobade amb una dura crítica contra Sánchez. El va acusar "d'egolatria i autoritarisme" i de buscar només "un monòleg". Rodejat per la plana major del PP, Feijóo va alertar de la "preocupant" situació econòmica i energètica d'Espanya, d'una inflació desbocada i va reptar Sánchez a un “debat seriós” al Senat.

"Compareixem i parlem, reflexionem i concretem els models", va assenyalar el president del PP, que va ironitzar veient-se a la diana dels "insults" de tots els ministres del govern: "Hem passat d'un 'Putin és el culpable de tots els mals d'Espanya', a Feijóo és el culpable". "Li demano a Sánchez que, si no vol canviar completament la seva estratègia d'atac al PP, posi només un sol membre de l'executiu a insultar-me tots els dies; i que la resta es posin a treballar, facin alguna proposta i, si són capaços, parlin amb nosaltres", va etzibar el president del PP.