El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte l'acord de la Comissió Delegada del Govern espanyol per a Assumptes Econòmics que reforça el control sobre la despesa de Catalunya per evitar que el Govern català destini fons a l'1-O.

L'ordre indica que les mesures addicionals de control del FLA que s'han adoptat pretenen garantir la prestació dels serveis públics en defensa de l'interès general i el compliment de la Constitució i les lleis. 

Aquesta nova mesura implica que als certificats inicials i mensuals que ha d'enviar Catalunya se n'hi ha de sumar un de setmanal. El certificat el remetrà cada dimecres l'interventor general de Catalunya al Ministeri d'Hisenda, i també haurà d'informar de les consultes que s'hagin fet sobre procediments que permetin el finançament del referèndum, indicant la procedència de la consulta i la resposta donada.

La primera certificació setmanal serà remesa el pròxim 28 de juliol i es referirà al període comprès entre el 17 i el 23 de juliol. A més, el 9 d'agost s'haurà de remetre una certificació que es referirà al període comprès entre l'1 de gener i el 16 de juliol d'aquest any. 

El BOE també avisa que si es troben incompliments en els certificats setmanals rebuts, el Govern espanyol podrà suspendre el FLA. El text també recull que les mesures addicionals es mantindran "fins que desaparegui la situació de risc per a l'interès general de Catalunya o mentre calguin per garantir la prestació dels seus públics".