El BNG portarà una moció al ple de l'Ajuntament de Vigo en el qual demanarà la retirada del bust del rei emèrit Joan Carles I que presideix l'entrada de la casa consistorial, així com les seves imatges a les dependències municipals, i renombrar la plaça del Rei, on té la seva seu aquesta institució.

L'edil nacionalista a la corporació de Vigo Xabier Pérez Igrexas esgrimeix que "comportaments presumptament corruptes i immorals" com el presumpte cobrament de comissions per l'AVE a la Meca, mereixen "el retret i el rebuig democràtic" i "una resposta en termes institucionals".

Considera Pérez Igrexas que "no hi ha cap motiu que acrediti que hagi de romandre ni un minut més el bust del rei emèrit" a l'entrada de l'Ajuntament de Vigo.

Opina que el sentiment d'"indignació" entre els de Vigo és unànime i es remet a la "impressionant cassolada" del 18 de març, en ple confinament per la pandèmia del coronavirus, així com a una "recent projecció demoscòpica" que apunta que sis de cada deu veïns són partidaris de retirar el bust de Joan Carles I.

L'edil del BNG qualifica d'"inconcebible" que a ple segle XXI "la direcció de l'Estat continuï sent assumida per raons de sang i de naixement".