Twitter España ha bloquejat aquest matí el compte del politòleg Ramón Cotarelo per un tuit que va escriure el 2012 sobre el rei Joan Carles I, segons ha explicat.

Segons la captura d'imatge que ha fet, el bloqueig ha estat motivat per "incitació o encoratjament al suïcidi o a les autolesions". Cotarelo s'ha mostrat indignat perquè el seu tuit en realitat era irònic i no feia cap apologia. El tui deia literalment: "Joan Carles: la pròxima vegada que vulguis disparar-te un tret fes com el teu nét i dispara'l al peu".

"L'aventura d'avui amb el Twitter. Em tanquen el compte al·legant que "incita al suïcidi", segons notificació que adjunto. La prova és un tuit fals i, a més a més absurd, perquè no diu res ni de suïcidi ni de no suïcidi, i és del ¡2012!", ha apuntat.

"M'ofereixen dues vies per resoldre la situació: 1ª) apelar en tractar-se d'un error. La solució pot trigar dies. 2ª) esborrar el tuit maleït, cosa que he fet, encara que no incita a res i, a més, no és meu. Amb això, compte restablert. Flipant", ha indicat.

A mitja tarda el compte de Cotarelo tornava a funcionar.