El mitjà econòmic nordamericà de referència Bloomberg dedica aquest dilluns un dur article contra el president espanyol, Pedro Sánchez, per la seva mala gestió de la crisi del coronavirus tot i tenir el precedent d'Itàlia. 

"El pitjor és que el primer ministre va ignorar la crisi sanitària que es desenvolupava a Itàlia i va titubejar abans d’imposar el tipus de mesures de tancament draconià que podrien haver salvat milers de vides", retreu el mitjà a l'inici de l'article.

Bloomberg posa el focus en la "decisió més temerària" de Sánchez: permetre la celebració de la multitudinària manifestació del dia de la Dona a Madrid. "Més de 120.000 persones van sortir al carrer encara que Espanya ja tenia més de 500 casos confirmats", recorda.

A més, considera que Espanya "hauria d’haver estat especialment prudent donada la fragilitat del seu sistema sanitari", que només comptava amb 4.400 llits d'UCI per 47 milions d'habitants. "El govern espanyol s’afanya a obrir nous hospitals, però els metges ja s’enfronten als problemes d’escassetat d’abastament, tal com va passar a Itàlia, i han de prendre decisions devastadores sobre com prioritzar els seus escassos recursos", lamenta.

L'article tampoc no deixa passar l'actitud "oportunista" del PP i l'intent del vicepresident, Pablo Iglesias, d'"explotar l’emergència per impulsar la seva agenda de nacionalitzacions".

Bloomberg vaticina que "Espanya s’enfronta a una enorme crisi econòmica a més de l'emergència sanitària" que "incrementarà inevitablement al deute del país, que es farà més difícil de sostenir en el futur". "Per ara, Espanya haurà de dependre en gran mesura del BCE i de si mateixa", planteja l'article, que acaba donant una segona oportunitat a Sánchez: "Després d'un inici tràgicament tremolós, ha de demostrar la seva resolució".