El prestigiós mitjà internacional Bloomberg ha assegurat aquest dijous que la persona que més necessita el president en funcions espanyol, Pedro Sánchez, és a la presó. Efectivament, el mitjà americà parla del president d'ERC, Oriol Junqueras, i de la seva formació, ja que són la cinquena força al Congrés amb 13 escons i la primera d'esquerres després de Podemos i el PSOE.

De fet, Bloomberg destaca els 20 escons que li falten a Sánchez per aconseguir la investidura i que amb els 13 diputats d'ERC tot seria una mica més fàcil per a Sánchez i el seu futur soci de govern, Pablo Iglesias, si aconsegueix ser investit, per conformar l'executiu.

Alhora, però, l'article també destaca que ERC podria veure's perjudicada a Catalunya si investeix Sánchez a canvi de res, i recorda els xiulets a Gabriel Rufián la setmana de la publicació de la sentència, tot i que també recorda unes declaracions el vicepresident Pere Aragonès on assegura que no hi haurà investidura sense discutir la celebració d'un referèndum.