"Des de l’antiga Siracusa fins al camp de golf de Trump, Europa s’està reduint", aquest és el títol de l'ampli reportatge que Bloomberg, un dels grups mediàtics més importants dels Estats Units, dedica per explicar el canvi climàtic. Una de les causes d'aquest futur devastador és que el mar voreja gairebé "una cinquena part de la costa del continent". I agafant aquesta premissa, el reportatge va citant diferents llocs on això ja comença a passar.

Catalunya és el lloc que en surt més mal parat. De tan sols cinc exemples, dos corresponen a casa nostra: el delta de l'Ebre i Badalona. El darrer temporal Gloria hi té molt a veure. L'article explica que "la tempesta de gener, Gloria, va impactar durament a Espanya, destruint el pont de Petroli a prop de Barcelona i fent desaparèixer les platges. El delta de l’Ebre es va esborrar pràcticament i es van inundar els arrossars amb aigua salada". I ho acompanya de dues fotografies.

delta bloomberg

badalona pont

L'article també cita Gal·les, França i Dinamarca per completar els exemples gràfics. Rudy Ruitenberg, l'autor del reportatge, conclou que "el canvi climàtic accelerarà les pèrdues ecològiques i despullarà les platges". I calcula que a finals del segle XXI, el món perdrà gairebé la meitat de la costa, es registraran temperatures amb un augment de 4 graus centígrads i hi haurà més inundacions.