El grup multimèdia nord-americà Bloomberg, el més important en informació econòmica, ha advertit en una informació sobre el ple del Parlament avui, que "Catalunya segueix sent una espina clavada en el flanc del president espanyol, Pedro Sánchez, que vol governar el país després de guanyar les eleccions del mes passat".

Bloomberg ha recordat que JuntsxCat, ERC i la CUP han bloquejat la designació del socialista Miquel Iceta com a senador autonòmic, amb la qual cosa ha quedat descartada la seva posterior elecció com a president del Senat espanyol. Al seu entendre, era "el pla de Sánchez", que ha quedat "frustrat".

Blooomberg

Recorda en aquest sentit el posicionament que ha tingut ERC votant no, quan el partit d'Oriol Junqueras "podria ser un actor clau en la pròxima votació parlamentària per confirmar Pedro Sánchez com a president". Apunta que el PSOE pot necessitar almenys l'abstenció d'ERC, perquè Sánchez surti investit al Congrés.

Bloomberg recorda que el conflicte de Catalunya segueix proporcionant moments de "gran dramatisme", sense que s'abordi cap solució. "Dimarts vinent, els espanyols presenciaran l'espectacle de 4 dirigents independentistes, que es troben a la presó i al judici pel seu paper en l'aposta per la independència, que ocuparan els escons que van obtenir en les votacions de fa un mes", indica.