La polèmica exhumació del dictador Francisco Franco no tindria el rèdit electoral que estava buscant Pedro Sànchez, tot el contrari. Almenys així es desprèn del sondeig del digital El Español, segons el qual el PP s’acosta cada cop més al PSOE i el bloc de la dreta (PP-Cs i Vox) sumarien 160 escons, dos més que el bloc de l’esquerra (PSOE, Unidas Podemos, Más País i el Partit Regionalista de Cantabria).

Segons el sondeig fet entre el 24 i el 26 d’octubre, a dues setmanes de les eleccions del 10-N, la distància entre el PSOE i el PP és de 16 escons enlloc dels 57 que hi va haver el 28-A. El PSOE tornaria a guanyar les eleccions però perdria sis escons respecte els anteriors comicis i aconseguirà 117. Per contra el PP de Pablo Casado guanyaria fins a 35 escons i passaria de 66 a 101.

VOX també augmentaria la seva representació ocupant la tercera plaça amb 38 diputats, 14 més que a l’abril.

En quarta posició se situaria Unidas Podemos que perdria vuit escons i passaria de 42 a 34 escons. La patacada més gran seria per Ciutadans. La formació d’Albert Rivera, que trauria el seu pitjor resultat perdent fins a 38 escons i quedant-se únicament amb 19.

Iñigo Errejón es faria amb bona part dels escons que perd Unidas Podemos i n’aconseguiria cinc diputats.

Congrés fragmentat

Aquests resultats confirmarien que del 10-N  tornaria a sortir un Congrés dels Diputats fragmentat on el bloc de les esquerres no tindria la força suficient per formar una majoria. Novament dependria del PNB i les formacions independentistes, que segons el sondeig repetirien resultats. Al PNB li dona una forquilla de 6-7 diputats, quan el 28-A va aconseguir 6.

ERC aconseguiria entre 13-15 diputats, quan a l’abril en va treure 15, mentre que a JxCat li  dona entre 6-7 diputats, el 28-A va aconseguir 7.