El diari suís Blick ha indicat que el ministre d'Exterior del país, Ignazio Cassis, ha de parlar "clar i net" al ministre d'Afers Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, en la trobada que tenen previst mantenir dilluns vinent, diada de Sant Jordi. Segons el rotatiu, el tercer en importància de Suïssa, Cassis hauria de deixar de forma evident a Espanya la posició de Suïssa: "Les raons polítiques no són suficients per a una extradició", indica. Recorda que aquest va ser el posicionament del ministeri de Justícia.

Dastis va demanar l'entrevista després que va transcendir que la secretària general d'ERC, Marta Rovira, es va exiliar a Suïssa, i quan acabava de detenir l'exempleat de banca Hervé Falciani, de qui Suïssa en demana l'extradició. Als mitjans de comunicació espanyols s'ha especulat amb un hipotètic intercanvi entre Rovira i Falciani, però el ministeri de Justícia suís ha descartat cap transacció.

Blick pronostica que "hi haurà problemes" perquè les peticions d'Espanya "s'han endurit". "El ministeri d'Afers Exteriors suís no ha volgut revelar, a petició del seu homòleg espanyol Dastis, el que el ministre Cassis té intenció de tractar dilluns. A l'ordre del dia de la trobada hi figuren "temes d'actualitat europeus, internacionals i nacionals". Els detalls estaran disponibles dilluns", afegeix.