El bisbe de Vic, Romà Casanova, ha qualificat l'avortament de "genocidi" en la seva glossa setmanal i també ha qüestionat als pares que endarrereixin el baptisme dels seus fills. "Temps a venir la nostra societat plorarà els fills. Temps a venir la nostra societat plorarà pels fills que no hi són; els fills que no hem volgut; i encara més, els fills que hem matat", ha relatat el cap de l'església vigatana.

Per Casanova, "els fills són un 'do' del Senyor per a les famílies, per l'Església, per al món, que demana responsabilitat". Segons el bisbe, doncs, "dins de la fe neix la responsabilitat de portar els fills a les fonts de la filiació divina: la fe en Crist i els sagraments" i, en aquest sentit, ha recordat que el primer dels sagraments és el baptisme i els pares són qui han d'iniciar els infants en la fe.

Per això, segons Casanova, posposar el bateig, per tal que els infants puguin decidir, "no s'adiu amb la naturalesa del sagrament i la responsabilitat dels pares", perquè "els infants tenen també necessitat del nou naixement en el baptisme per a viure en la llibertat dels fills de Déu".

El bisbe també ha criticat "l'individualisme i l'hedonisme" de la societat d'avui dia, que retarda el naixement dels infants, "reduint el nombre o excloent-los".