"Franco no ha de ser enterrat en una basílica", així de contundent s'ha mostrat el bisbe de GironaFrancesc Pardo, en ser preguntat per on s'han de dipositar les restes del dictador en una entrevista a la Cadena Ser Catalunya aquest dimecres. Pardo ha justificat aquest posicionament argumentant que l'interior d'esglésies o basíliques poden ser considerats "llocs d'honor", i considera que les seves restes haurien de traslladar-se a un cementiri.

El bisbe ha dit que, malgrat que "tota persona té dret a ser enterrada", entén que si un dictador és enterrat en "un lloc de fàcil visita, com una església", pot resultar "inacceptable per a la població". Per a Pardo, que és Bisbe de Girona des del 2008, no seria correcte enterrar Franco en un temple religiós "especialment si la població ha patit les conseqüències del dictador", encara que aclareix que "seria diferent" si es decidís enterrar-lo en un cementiri situat al costat d'una església.

Sobre la voluntat de la família de Franco, la qual és que el dictador sigui enterrat a la catedral madrilenya de l'Almudena, el bisbe ha reconegut que tenen "cert dret de dipositar les restes del dictador en aquest espai" a l'haver col·laborat en la construcció del panteó de la catedral.

Pardo, finalment, ha conclòs que "hi ha un xoc entre la voluntat del Govern central i la de la família", i per això seria positiu que "les dues parts arribessin a un acord".