El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha recordat avui els presos polítics i exiliats quan ha esmentat els col·lectius pels quals "els cristians sofreixen per Catalunya" durant l'homilia amb motiu del Dia de Sant Narcís. El bisbe Pardo ha expressat la seva preocupació davant el fet que les diferents concepcions polítiques es converteixin en "col·lectius irreconciliables" amb una "dinàmica de confrontació constant" que "dificultin la convivència".

Durant l'homilia també ha demanat a la comunitat treballar "entre tots" per construir un "país més lliure i més just" tot apel·lant al "coratge" i a "no tenir por".

El bisbe de Girona ha expressat de nou la seva preocupació per la situació que viu Catalunya i ha recordat els "qui estan privats de llibertat o lluny del país a causa de l'anomenat procés" quan ha esmentat els col·lectius pels quals els cristians "sofreixen per Catalunya". També ha esmentat altres grups com ara els que legislen, governen i administren juntament amb d'altres com ara les persones immigrants. 

A nivell polític, ha expressat la preocupació davant el fet que les diferents concepcions polítiques es converteixin en "col·lectius irreconciliables" amb una "dinàmica de confrontació constant" que "dificultin la convivència".

Entre les personalitats que han assistit a la cerimònia hi havia el delegat del Govern a Girona, Pere Vila; l'alcaldessa, Marta Madrenas; el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, entre d'altres.