EH Bildu i ERC estan en converses sobre la seva configuració a les noves Corts espanyoles que es constitueixen la setmana que ve. Així ho han explicat aquest dimarts des del partit de l’esquerra abertzale, que indiquen que sobre la taula hi ha la possibilitat d’integrar-se en el grup republicà per la manca de representació per tenir grup propi.

Segons detallen fonts de la formació basca, tots dos partits han constituït una comissió tècnica, que treballa amb quatre o cinc possibilitats. Entre elles, les de formar grup propi tant al Congrés i al Senat, com en una sola de les dues cambres. Entre els factors a tenir en compte hi ha els minuts dels quals disposarien o les iniciatives parlamentàries. Si no, Bildu podria quedar relegat al grup mixt.

Per altra banda, la portaveu al Congrés, Mertxe Aizpurua, ha assegurat que donaran suport a una investidura de Pedro Sánchez si obre una “via de diàleg i acord” per resoldre el conflicte català. “Està en les seves mans”, ha insistit. S’ha mostrat convençuda que en aquesta legislatura els diputats abertzales seran “determinants”.