La cap de llista per Àlaba d'EH Bildu al Parlament basc, Miren Larrion, ha insistit al PNB que, després de les eleccions d'aquest diumenge passat, sigui "capaç de mirar més enllà de les seves sigles" i opti per "confluir" amb EH Bildu i Elkarrekin Podemos per avançar en el dret a decidir.

En declaracions a Radio Euskadi, la representant de la coalició sobiranista ha analitzat la jornada electoral d'aquest diumenge al País Basc, i els 17 escons aconseguits per la seva formació.

Segons ha destacat, els partits d'àmbit estatal que estan en contra del dret a decidir es troben "en clara recessió", qüestió a la qual se sumen "la irrupció de Podem" i que el PNB ha reclamat en campanya un avanç de l'estatus polític.

"Es pot interpretar que la societat ens diu que avancem en aquest carril", ha indicat, després de recordar que les forces pel dret a decidir compten ara amb de 57 escons dels 75 de la Cambra basca.

Catalunya

Larrion ha afirmat que, a Catalunya, Convergència, "en comptes d'alimentar els seus propis interessos es va posar al servei del que demanava la gent". Per això Larrión s'ha qüestionat "si el PNB serà capaç de mirar més enllà de les seves sigles i pensar en clau de país". "Espero que sí. Aquesta maduresa política és el desitjable i és el que anem a portar a aquesta taula de negociació", ha anunciat.

En aquesta línia, ha considerat que seria un exemple que els tres primers partits del pròxim Parlament basc fossin capaços de "confluir i treballar conjuntament pel bé d'aquesta societat".

Finalment, ha reconegut que EH Bildu no descarta "plantejar una candidata en el debat d'investidura perquè en aquest debat es necessita escenificar la persona que reflecteix els teus valors com lehendakari". "Però no hi ha dubte que tots acceptem que els resultats donen al PNB dret a tenir lehendakari, ha finalitzat.