Els parlamentaris d'EH Bildu Maddalen Iriarte i Pello Urizar acudiran dilluns a Barcelona per "mostrar la seva solidaritat i suport" a la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell. 

En un comunicat, EH Bildu ha considerat que "perseguir judicialment les autoritats institucionals de Catalunya, que l'única cosa que fan és habilitar el desig de la majoria de la societat catalana, evidencia l'escassa qualitat democràtica de l'Estat espanyol".

Així mateix, ha reiterat que, "malgrat que es persegueixi judicialment les autoritats catalanes i a tota persona que treballi per la posada en pràctica del dret a decidir que correspon als catalans, Catalunya ja ha dit que decidirà el seu futur i que aquesta voluntat majoritària és ja imparable".

Forcadell ha estat cridada a declarar pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al costat dels també components de la Mesa del Parlament Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet.

D'altra banda, EH Bildu ha denunciat l'actitud del PNB, que "amb el seu suport pressupostari als comptes del Govern espanyol, avala actituds com aquesta contra el poble català i les autoritats institucionals triades democràticament per la societat catalana".