La diputada de Podemos Carolina Bescansa, substituïda a la Comissió Constitucional del Congrés per la portaveu del partit, Irene Montero, ha criticat avui que la seva formació no tingui "un projecte polític per a Espanya".

"A mi m'agradaria un Podemos que li parlés més a Espanya i als espanyols i no només als independentistes", ha lamentat als passadissos del Congrés. Bescansa ha recordat que Podemos és un partit "espanyol" i "estatal" però, no obstant això, "s'ha oblidat d'explicar-ho" en la crisi política que es viu a Catalunya.

Segons el seu parer, Podemos no ha explicat convenientment que no donarà suport a una independència de Catalunya "ni per la via unilateral, ni per la bilateral". Preguntada sobre si considera que el seu relleu a la Comissió Constitució es deu precisament a la seva posició política sobre Catalunya, Bescansa no creu que aquesta sigui "la qüestió" sinó el fet que falti un "projecte polític per a Espanya".

El grup d'Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea va substituir la setmana passada Carolina Bescansa com a vocal a la Comissió Constitucional del Congrés, òrgan al qual en principi correspondrà l'estudi de la reforma de la Constitució, lloc que ocuparà ara Irene Montero.

La pròpia Montero ha restat importància a aquest relleu i ha considerat oportú que a la Comissió Constitucional hi hagi els membres de la direcció del grup parlamentari si en un futur s'ha de debatre una reforma de la Carta Magna.