El copresident de Die Linke, Bernd Riexinger, ha manifestat a Barcelona, que el fet que hi hagi presos polítics és "un acte repressiu del govern espanyol" pel procés. Riexinger ha afirmat que els dirigents polítics catalans estan en presó "per una posició política", i que "això no pot ser".

El polític alemany ha instat el president espanyol, Pedro Sánchez, a iniciar les negociacions i a trobar una solució de "consens" al conflicte amb Catalunya. Així, ha apuntat que la ciutadania catalana i l'espanyola ho han de decidir, però que, com a mínim, Catalunya hauria de tenir "més autonomia" que la que té ara.

El colíder del partit d'esquerres alemany ha subratllat que "no sap" com resoldrà la justícia del seu país la petició d'extradició espanyola contra el president a l'exili, Carles Puigdemont. Tot i això, ha apuntat que creu que el tribunal decidirà no extradir-lo i que podrà viure en llibertat a Alemanya, si així ho desitja.

El parlamentari s'ha reunit aquesta tarda amb el conseller d'Acció Exterior i Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, i l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé.