L'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi ha donat positiu de coronavirus als 83 anys d'edat, segons ha informat el Corriere della Sera. Però és asimptomàtic.

Segons ha indicat el seu metge, Alberto Zangrillo, Berlusconi es troba aïllat a casa seva a Arcore, a la Llombardia, prop de Milà.

Corriere della Sera

El partit Forza Italia de Berlusconi ha indicat que l'exprimer ministre continuarà donant suport als seus candidats en les properes eleccions regionals i administratives.

Berlusconi ha estat sotmès a proves després de passar una estada a Sardenya. Tot i que ha resultat asimptomàtic, els metges recorden que a finals de mes Berlusconi farà 84 anys i que això el situa com una persona de risc.

En les últimes setmanes han augmentat els casos de Covid-19 a Itàlia, i es considera que Sardenya és un dels focus. L'illa és un lloc tradicional de vacances a l'estiu, i això hauria contribuït a estendre la pandèmia a la península Italiana. Berlusconi es va reunir a l’agost amb l’exdirectiu de la F1 Flavio Briatore, que també està infectat amb Covid-19.

A causa de la infecció pel coronavirus, Berlusconi, que encara apareix en política, haurà de renunciar a les seves aparicions previstes en els actes de campanya electoral abans de les eleccions regionals i locals del 20 i 21 de setembre. Conjuntament amb les eleccions, també està convocat un referèndum per reduir el nombre de diputats del Parlament.