L'advocat britànic expert en dret internacional Ben Emmerson, que va traslladar al Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària de l'ONU (WGAD en les seves sigles en anglès) el cas dels presos polítics catalans Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, ha elevat aquest dissabte el to de les seves crítiques contra el posicionament del govern espanyol, que ha demanat la inhabilitació de diversos membres del grup de treball de l’ONU que demana l’alliberament immediat dels presos polítics.

En una bateria de tuits, Emmerson assegura que “la resposta del govern espanyol al WGAD és cada cop més desesperada”, alhora que ha desmentit que hi hagi “cap conflicte d’interessos” ni que el mateix Emmerson hagi tingut accés a una filtració. “No hi ha cap veritat en aquestes afirmacions", ha assenyalat l’advocat, que assegura que mai ha conegut ni parlat amb cap “dels membres actuals del WGAD”.

A més, assenyala que els funcionaris espanyols “han mentit deliberadament a l’ONU” i els assenyala com a autors d’una filtració de l’informe al diari El País, el primer que va donar dades del text. Tot seguit, apunta que tot quedarà aclarit quan l’ONU “investigui aquestes queixes falses”, perquè “aquest nivell de deshonestedat deliberada dels funcionaris d’un Estat membre de les Nacions Unides és poc freqüent”. “Espanya està actuant com un estat rebel; en fer aquestes acusacions desesperades, Sánchez s’ha disparat al peu”.

Finalment, l’advocat ha emplaçat Sánchez a “aturar aquest judici estalinista”.

En el seu últim tuit, Emmerson ha convidat el president en funcions del govern espanyol a imitar l’estil de joc del FC Barcelona.