Bèlgica ha decretat el toc de queda nocturn a tot el país i tancarà bars i restaurants durant quatre setmanes per l'avanç del coronavirus, que hi registra una de les taxes d'incidència acumulada més altes del continent europeu, però per darrere d'Espanya.

El govern belga ha decidit imposar un toc de queda des de la mitjanit fins a les 5 del matí, durant un mes, i ha situat el teletreball com a norma. "Aquest virus està afectant el nostre país d'una manera molt dura", ha indicat el primer ministre belga, Alexander De Croo, en una roda de premsa després d'una reunió de cinc hores.

"Les setmanes que venen seran molt difícils però hem de prendre aquestes mesures per evitar el pitjor", ha afegit. Les mesures duraran almenys quatre setmanes a partir del dilluns 19 d'octubre, amb una revisió del seu impacte després de dues setmanes.

Les mesures també inclouen que la venda d'alcohol estarà prohibida des de les 20:00 hores, i que només es podran rebre a casa 4 visitants, que hauran de ser els mateixos en un període de 15 dies. 

Bèlgica, d'11 milions d'habitants, té la segona taxa d'infecció per càpita més alta d'Europa, després de la República Txeca. 

Les noves infeccions es dupliquen cada setmana i han arribat als 10.000 casos aquest dimarts.