La justícia belga ha denegat una ampliació de les diligències en el cas del GPS instal·lat al cotxe del president a l'exili, Carles Puigdemont. Segons ha confirmat l’advocat Paul Bekaert a l’ACN, el cas es manté obert i “no és cert” que s’hagi arxivat, com recullen alguns diaris.

“El fiscal no ha arxivat el cas i el jutge tampoc, només s’ha rebutjat fer més investigacions que havíem demanat”, ha explicat Bekaert. El lletrat s’ha limitat a dir que la seva sol·licitud, ara denegada, demanava ampliar les diligències per investigar sobre “comunicacions telefòniques”.

Bèlgica investiga des de fa prop d’un any l’existència d’un GPS instal·lat al cotxe de Puigdemont per seguir els seus moviments després que el president ho denunciés a les autoritats del país.

Les investigacions en curs s’estan duent a terme des de l’oficina del fiscal del Bravant Való, província de Bèlgica que forma part de la regió de Valònia. El cas és en mans d’aquesta fiscalia perquè el municipi on resideix el president, Waterloo, és d’aquesta província.