El diputat del PDeCAT, Ferran Bel, ha denunciat durant la sessió de control al govern espanyol que les "promeses" de milions d'inversions a Catalunya no es correspondrien amb el pressupostat per al 2017 en els comptes públics de l'Estat. Bel ha explicat que es preveien 30 milions menys que l'any anterior, cosa que suposaria "la tercera xifra més baixa d'inversions per a Catalunya al llarg del segle XXI". Amb el precedent d'anys anteriors, ha preguntat al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, sobre quina seria la diferència entre "les promeses incomplertes" i les realitzades pel president Mariano Rajoy d'enguany.

De la Serna ha respost que la construcció de 165 km d'AVE no eren "promeses", sinó "realitats tangibles". "La promesa de 4.200 milions del president és realista i avaluable. La partida d'aquests anys és de 1.305 milions, faci el compte i veurà que en 4 anys es compleix", ha dit. 

Bel ha relatat el que veia com un seguit d'incompliments. "Compromís realista i avaluable. Avaluem. 86 milions d'euros per al Port de Barcelona, el 2016, executat: 47 milions. Tram Vandellòs-Tarragona, l'any 2016, pressupostats 124 milions, executat: 36 milions. L'any 2017, 75 milions que ja estaven inclosos per al 2016. Accés ferroviari al port, l'any 2016, 7,5 milions d'euros, executat: 0 euros. Retard en el tram de l'A-2 a l'AP-7. Creu que li queda alguna credibilitat?", ha preguntat.

El ministre s'ha tornat que Catalunya era "la segona comunitat del grup Foment". "De l'any anterior s'ha de descomptar l'acord de no-disponibilitat", perquè hauria deixat els comptes públics de Rajoy sense validesa. Tot seguit ha explicat que aquest dijous participaria en una trobada amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i també es trobaria amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per parlar de l'obra de la Sagrera. Dilluns intervindria en una trobada a Madrid per parlar del corredor mediterrani i aviat entregaria el pla de Rodalies a la Generalitat.