Continuen les crítiques a la campanya de la CUP pel referèndum. Presentada aquest dijous per l'esquerra independentista, la campanya va acompanyada d'un cartell en què apareix una dona "escombrant" els que consideren que són els representants de la "corrupció, la monarquia, el patriarcat i el capitalisme". Entre aquests s'hi troben els expresidents del Govern Artur Mas i Jordi Pujol i el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. 

Pocs minuts després de la presentació, tant el PDeCAT com el PP català van arremetre contra la campanya i aquest divendres ha estat el diputat de Junts pel Sí Germà Bel qui ha criticat la pancarta de la campanya, d'inspiració leninista. 

Cartell CUP Lenin

Precisament per la semblança amb un cartell leninista, Bel ha desautoritzat la campanya de l'esquerra independentista tot recordant que s'emmiralla en "el règim polític que ha assassinat més gent en la Història". 

Bel fins i tot ho compara amb el règim nazi, quan diu que el "comunisme soviet guanya en números absoluts" les barbaritats de Hitler.