El diputat de JxSí Germà Bel ha tret ferro a les tempestes internes que agiten JxSí arran les diferències entre ERC i PDeCAT en relació a diferents qüestions. "Aquestes contingències són cagallons que se'ls endú l'aigua per la sèquia", ha descrit amb l'estil directe que el caracteritza.

Bel ha explicat que les èpoques de "suspicàcies i divisions" dins de JxSí va tenir el clímax el març del 2016, en l'episodi en què ell mateix va anunciar que abandonava la direcció del grup parlamentari. "Si no he tornat a dir que la deixo, tranquil·la no hi ha tantes diferències com sembla", ha respost a la periodista que l'ha interrogat al respecte.

El diputat de Junts pel Sí ha recordat que el grup independentista ha deixat molt clar el seu compromís amb el referèndum i no hi ha cap circumstància "que no sigui extremadíssimament aliena a les institucions catalanes que l'impedeixin".

Bel ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació del seu llibre Cabòries des d'una galaxia ben llunyana en la qual ha participat l'exministre José Manuel García-Maragallo.