El diputat de JxCat en el Congrés Ferran Bel està convençut que hi haurà investidura però ha avisat a ERC que qualsevol acord amb el PSOE "que es pugui entendre com una renúncia a un referèndum no seria un bon acord".

En una entrevista d'Europa Press, ha assegurat que el PSOE no té "cap interès" a negociar amb JxCat, per la qual cosa el seu espai polític no s'ha de plantejar res pel que fa a la investidura, i per això interpreta que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ja té els vots assegurats per part d'ERC.

Després de preferir que Sánchez opti pels republicans que per Cs, ha argumentat que ERC està en les millors condicions per ser exigent en la negociació: "És l'única oportunitat que té Sánchez de fer un govern entre PSOE i Unidas Podemos. Està en les millors condicions per negociar. Per tant, després ningú no podrà posar excuses".

Per a JxCat, en la negociació caldria posar sobre la taula una solució que permeti al poble català decidir lliurement sobre una proposta, exigir al PSOE que aclareixi la seva i buscar una "solució" per als presos independentistes i els que estan fora d'Espanya.

Per a Bel, que també és secretari d'Organització del PDeCAT, és un bon punt de partida que surti una taula de diàleg de la negociació entre socialistes i republicans, però "això ja existia fa un any".

"Hem de veure si durant aquest any hem après i no es torna a plantejar aquesta taula com es va fer, perquè va ser un fracàs. En aquesta taula, totes les parts hauran d'acceptar que el referèndum és un escenari", ha explicat.