2015: D'on vénen aquests fangs

 

Ja ens venien avisant i al final ho estem comprovant. El canvi legislatiu pactat pel PP i el PSOE el 2015 és el que ara permet acusar de terrorisme sense armes als membres dels CDR. Us recordeu de l'any 2015? Aquest moment en què l'independentisme va decidir presentar-se unit, amb Artur Mas al capdavant. Aquest any en el qual es van posar en marxa les maquinàries de l'establishment. Va ser quan es va modificar la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional perquè les seves sentències poguessin ser executòries, ia més poder inhabilitar funcionaris. Va ser l'any del naixement de la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com a Llei Mordassa. I va ser l'any en què també es va modificar el Codi Penal. L'excusa en aquell moment era el gihadisme. Els atemptats de l'Bataclan. Es va aprovar amb 181 vots a favor, 138 en contra i 2 abstencions.

Entre altres qüestions, ens anem fixar en l'article 573, on es van augmentar les finalitats "terroristes", incloent no només atemptats violents per provocar terror a la població, sinó a més, "qualsevol delicte greu" que tingués l'objectiu de "subvertir l'ordre constitucional ", així com" desestabilitzar el funcionament d'institucions polítiques o estructures econòmiques o socials de l'Estat, o obligar als poders públics a realitzar un acte o abstenir-se de fer-ho ".

A més, es va crear la tipificació del delicte de desordres públics, el de sedició i el de rebel·lió com terrorisme, en cas de cometre per una persona que estigués "emparada" per una organització terrorista. O sigui, que ara pot ser terrorista aquell que no sent integrant d'una banda terrorista, sigui autor dels delictes que es troben al catàleg del 573.

Cal recordar que el dret penal té un principi que estableix la seva aplicació restrictiva, és a dir, la mínima intervenció del dret penal, adequada sempre al principi de proporcionalitat.

El vénen dient experts juristes des que es va modificar la llei. Ho han denunciat en diverses instàncies. Però en aquell moment, els vots del PP i del PSOE juntament amb abstencions com la dels convergents han portat aquests fangs.