El BBVA va contractar els serveis de José Villarejo per espiar empresaris i membres del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, segons ha revelat el portal Moncloa.com.

L'entitat que presidia Francisco González va recórrer al polèmic comissari el desembre del 2004, quan Sacyr va intentar assolir el control del BBVA amb el suport de l'Executiu del PSOE i del director de la seva oficina econòmica, Miguel Sebastián -un dels espiats-. 

L'objectiu del BBVA era obtenir informació per frenar les maniobres de Sacyr perjudicant el vicepresident de la companyia, Juan Abelló i el citat Sebastián, el nucli del denominat "Grup Hostil (GH)" en l'anomenada Operació Trampa. “Es tractava de conèixer activitats de GH relacionades amb TRAMPA i de manera FONAMENTAL influir en les seves decisions per boicotejar els seus projectes", va escriure Villarejo als seus papers.

500.000 euros per l'encàrrec

El banc hauria pagat 500.000 euros a Villarejo,  empresonat preventivament des del 2017 per delictes d'organització criminal, suborn i blanqueig de capitals a l'Operació Tàndem.

El BBVA estava especialment preocupat pel paper de Juan Abelló, conseller de l'antic Banco Santander Central Hispano -ara, Banco Santander- de qui pensaven que intentaria rellevar González a la presidència de l'entitat. Al BBVA pensaven que el president del Banc Santander, Emilio Botín, avalava l'operació.

Noves revelacions

El portal Moncloa.com. ha anunciat noves informacions els propers dies després d'analitzar 4.000 documents en mans de Villarejo.  El comissari, vinculat amb l'anomenada Operació Catalunya contra líders sobiranistes catalans, ha fet públiques diverses gravacions a través d'aquest portal que han esquitxat el rei emèrit, Joan Carles I, segons sembla facilitades a Villarejo per l'aristòcrata Corinna zu Sayn-Wittgesntein, amiga íntim del monarca.