La BBC d'Escòcia ha anunciat el rodatge d'una sèrie documental amb el qui va ser advocat de la consellera exiliada Clara Ponsatí, Aamer Anwar, que constarà de 8 episodis. El motiu de la sèrie serà explicar com funciona el principal despatx d'advocats d'Escòcia, amb "el seu intrèpid equip d'experts en dret penal", en paraules de l'emissora britànica. 

"Aamer Anwar & Co. té anys d'experiència professional en la representació de clients en tribunals penals i civils a tota Escòcia. Aamer Anwar ha treballat en alguns dels casos més importants de la història legal escocesa, com ara l'apel·lació Ice Cream Wars, el judici per perjuri de del músic Tommy Sheridan i l'apel·lació del cas Lockerbie [l'atemptat en un avió de Pan Am el 1988]. La feina actual d'Aamer Anwar inclou la representació de famílies afectades per la Covid-19 al Regne Unit; una enquesta pública impulsada per la família de Sheku Bayoh, que va morir mentre estava sota custòdia policial; les famílies de Katie Allan i William Lindsay, que es van suïcidar a la presó; i la mare de la víctima d'assassinat Emma Caldwell", assenyala la BBC en una nota.

La sèrie serà rodada per STV Studios, i l'equip de producció tindrà accés exclusiu al despatx de professionals d'Aamer Anwar, "tots ells compromesos al 100% a defensar els desfavorits i garantir que es faci justícia". El mateix advocat ha indicat que la seva empresa "està involucrada en alguns dels casos més destacats d'Escòcia i del Regne Unit, però per molt gran, petit, polèmic o complex que sigui el cas, el meu equip ho dóna tot i sempre lluitem per guanyar". "No som com cap altre despatx d'advocats i estic encantat d'obrir-hi les nostres portes perquè els espectadors puguin veure per ells mateixos el funcionament intern del sistema legal escocès, com operem i què ens inspira a lluitar per la justícia", indiquen. La sèrie serà emesa per la BBC Escòcia i la BBC iPlayer durant l'any 2023. 

Aamer Anwar va denunciar l'abril passat al diari britànic The Times que ell també ha estat espiat per Espanya, amb el programa Pegasus que només es ven a governs per perseguir la gran delinqüència. Segons va assenyalar el rotatiu, "el telèfon d'Anwar va ser piratejat pel govern espanyol mentre representava la política catalana exiliada". Ni Anwar ni Ponsatí apareixien a la llista inicial de 65 persones relacionades amb Catalunya espiades amb aquest programa, però segons The Times l'advocat va explicar que els van hackejar quan Ponsatí feia classes a la Universitat de Saint Andrews i la Justícia espanyola volia extradir-la. Va afegir que tant l'advocat com el seu equip eren conscients que se'ls espiava i que això els va obligar a "usar un programa encriptat per comunicar-se".