La BBC ja ha admès que el cas de l'extradició de la consellera Clara Ponsatí pot decaure després que ha estat designada eurodiputada. "La nova funció de Ponsatí com a eurodiputada pot frenar l'extradició", titula l'emissora britànica, que recull declaracions de l'advocat Aamer Anwar.

Explica que Anwar ha defensat aquesta tesi davant el Tribunal escocès en el sentit que Ponsatí a partir d'ara tindrà immunitat, i que l'aconseguirà pel nou repartiment d'escons que provoca la sortida del Regne Unit de la UE.

BBC

"Les autoritats espanyoles hauran de retirar l'ordre de detenció contra Clara Ponsatí quan tingui immunitat, tot i que no és probable que això passi. Quan Clara esdevingui eurodiputada, caldrà fer una avaluació de com afecta això el procediment de l'ordre, especialment si un altre cop Espanya no mostra cap respecte per les regles del dret internacional", ha afegit Anwar.

Segons la BBC, la vista final del cas de l'euroordre contra Ponsatí començarà probablement l'11 de maig, amb aquest nou escenari.