Una prova que l’oposició no escatimarà esforços per escenificar la seva oposició als pressupostos del Govern, la trobem a la reunió de la Mesa del Parlament. A la reunió d’aquest matí hi ha hagut una picabaralla entre JxSí i la CUP i els partits de l’oposició perquè el partit del Govern i el seu “soci” han decidit tramitar la llei que crea l’impost d'actius improductius pel tràmit d'urgència.

Es tracta de la llei que ha de gravar els béns de luxe, com ara els iots, que estan a nom d'empreses. Els grups de l’oposició qüestionen que s’aposti pel tràmit d'urgència i que no es demani un informe per contrastar si activar aquest impost pot comportar un increment de la despesa pressupostària.

El vicepresident primer del Parlament, Lluís Maria Corominas (JxSí), ha justificat en declaracions als passadissos de la cambra la tramitació urgent i que no es demani un informe sobre l'increment de despesa.

"Resulta evident -ha afirmat- que crear un impost implica increment de recursos i no més despesa", ha recalcat abans de recordar que és una potestat de la Mesa decidir si es precisa aquest informe o no, i que els grups proposants tenen dret a demanar la tramitació urgent.

Ciutadans, el PSC i Catalunya Sí que es Pot han criticat la urgència de la tramitació i la falta d'una memòria econòmica.

En les mateixes reunions de la Mesa i de la Junta ha estat aprovat un nou calendari de plens per al següent període de sessions que s'inicia al gener.

Aquest calendari quedarà supeditat, no obstant això, a la tramitació dels pressupostos i a la possibilitat que els terminis es puguin veure incrementats o no en funció de si hi ha algun grup de l'oposició que demani un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries.

Tal com ja es va avançar en la passada reunió de la Junta de Portaveus, ha estat habilitada la segona setmana de gener per al debat en comissió de les esmenes parcials als pressupostos.