El regidor de seguretat de l'ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, considera que les crítiques per l'empresonament de Pablo Hasél han arribat al seu límit i s'han d'aturar. Captat el missatge, convida a frenar-ho tot: "En un Estat democràtic no hi ha res que justifiqui la violència i hi ha una barreja de molts elements. Després de sis dies, la gent que va a aquest tipus de manifestacions, ja sap què s'hi pot trobar. Faig una crida a la sensatesa i a acabar les mobilitzacions perquè em sembla que la crida i la reivindicació ja està recollida i es canalitzarà pels punts que s'hagi de canalitzar", en declaracions a 'Aquí Cuní' de Ser Catalunya.

Les declaracions de Batlle arriben des d'un consistori, governat per l'alcaldessa Ada Colau, que també ha condemnat els actes vandàlics però no va en la línia del regidor del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC). De fet, els comuns defensen "manifestacions segures" i a la vegada aturar amb les destrosses "que angoixen veïns i comerciants". En definitiva, un consistori que no segueix un mateixa posició sobre les protestes contra l'empresonament de Hasél i on la diferència de criteris també ha posat sobre la taula l'equidistància d'alguns discursos.

"La ciutat es desperta cada dia endreçada"

Però les manifestacions ja van més enllà i avui, se n'han convocat de noves, sota el lema 'Brimo dissolució'. Com a regidor de seguretat, argumenta que la  "voluntat expressa és la de desautoritzar la funció democràtica de la policia". Per això, ha estat molt rotund: "De totes, totes, s'han de condemnar aquests fets. Per part del conjunt dels serveis municipals, estem activats des del primer dia. I de forma important, la neteja. Hem de posar molt en valor que, malgrat tots els incidents, la ciutat es desperta cada dia a les 8h de forma absolutament endreçada". Precisament, els comerciants del passeig de Gràcia han lamentat que tan sols han rebut el suport, des de l'Ajuntament, el primer Tinent d'Alcalde, Jaume Collboni, juntament amb Batlle.

L'ajuntament de Barcelona quantifica en 900.000 euros el cost de totes les destrosses produïdes durant aquesta setmana de protestes. Entrant en comparatives, Batlle afirma que les imatges que es veuen li recorden als de "la tardor del 2019". I sense posar nom i cognoms, critica, just després de preguntar-li per el posicionament del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, les declaracions recollides: "Hem de ser prudents amb qualsevol paraula que diu un polític sobre seguretat. I dir el mateix al matí, migdia i tarda". De fet, tanca files i defensa els models dels cossos de seguretat actuals: "Les revisions ara no toquen, ja es faran, però tenim unes policies molt ordenades, sempre es poden fer ajustaments. El que correspon ara és donar total suport als cossos policials".