La cap de llista de la CUP en les eleccions del 14-F, Dolors Sabater, ha criticat aquest dissabte la condemna feta per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau pels incidents que es registren des de fa quatre nits per l'empresonament del raper Pablo Hasél i el seu suport a les forces de seguretat.

Colau ha assenyalat que "defensar la llibertat d'expressió no justifica en cap cas destrossar tot tipus de mobiliari, espantar a veïns, perjudicar comerços afectats per la crisi o atacar mitjans de comunicació" i ha instat tots els partits polítics a crear "un consens per canviar el codi penal". Per l'alcaldessa, la "violència no és el camí" i ha fet una crida a manifestar-se sense "molestar el veïnat i els comerços". 

Davant aquestes declaracions,la cupaire, formació que condiciona el seu suport a un eventual govern d'ERC a un canvi de política antidisturbis, ha replicat a Colau amb un altre missatge a les xarxes, en el qual cita el polític independentista Lluís Maria Xirinacs, qui va desenvolupar la seva carrera des de la defensa del pacifisme, si bé en els seus últims anys va ser condemnat pel seu suport explícit a ETA.

"Responc al teu tuit amb les paraules del gran mestre de la no violència Xirinacs. 'Cal lluitar contra el fort per deixar de ser febles, i contra nosaltres mateixos quan siguem forts'", ha afirmat. Sabater ha preguntat a Colau si ha oblidat "la punyent violència estructural" i si només "li molesten els disturbis", al mateix temps que aconsella la lectura del sociòleg Johan Galtung, qui va desenvolupar la teoria dels conflictes. 

Colau ha tornat a replicar Sabater i ha explicat que el seu govern "té molt present la violència estructural i la combatem amb polítiques concretes"·. "Sóc pacifista convençuda no perquè sigui ingènua o vulgui defugir el conflicte. Crec sincerament que la violència (cap tipus de violència) mai és el camí i no ajuda a construir res. I sempre he pensat el mateix", ha afegit.