El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha anunciat que el pròxim mes de febrer es presentarà "l'ajustament" del nou model de la Guàrdia Urbana després dels canvis de les darreres setmanes en la prefectura del cos.

Així ho ha explicat Batlle durant la comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat aprofitant que es debatia una proposició de JxCat sobre la Guàrdia Urbana. El tinent d'alcalde també ha afirmat que a l'abril donaran a conèixer el Pla Director de Convivència de la ciutat de Barcelona.

A banda, ha recordat que hi ha temes "pendents" que s'estan treballant, com ara el Pla Estratègic Barcelona Ciutat Segura, que s'abordarà amb Interior i altres agents en la pròxima Junta de Seguretat, que se celebrarà el pròxim dia 30 de gener.

Batlle ha assegurat que també està prevista la convocatòria de més places de la Guàrdia Urbana així com presentar el projecte del nou centre de coordinació (que s'està negociant amb la Generalitat) i l'oficina de denúncies.

La proposta de JxCat

Durant la comissió d'aquest dimecres a l'Ajuntament de Barcelona s'ha aprovat per una àmplia majoria (tots els grups a favor i una única abstenció del PP) la proposta de JxCat.

Aquesta demana que es dediquin els recursos necessaris per reduir la criminalitat a la ciutat, que es creïn el Pla director de convivència i el Pla director d'equipaments de la Guàrdia Urbana i s'estudiïn maneres de col·laborar amb diferents cossos de seguretat. "Compartim la preocupació", ha admès Batlle, que ha assegurat que des del govern municipal creuen en les "aliances".

El debat sobre seguretat i el paper de la Guàrdia Urbana ha tingut lloc coincidint amb els fets ocorreguts aquest dilluns a prop de plaça Sant Jaume, quan els agents van detenir un home per apunyalar-ne un altre. Els grups municipals han aprofitat les seves intervencions per expressar el seu suport a la víctima, un treballador municipal, que es troba actualment hospitalitzat.