La ministra d'Administracions Territorials, Meritxell Batet, ha insistit durant la compareixença d'aquest dimecres al Congrés dels Diputats que el president, Quim Torra, podria expressar en la reunió del proper dilluns a la Moncloa amb l'homòleg espanyol, Pedro Sánchez, "allò que cregui convenient", en al·lusió al diàleg "sense condicions" que li reclamava ERC, a canvi del seu suport en la votació per la renovació d'RTVE que es vota a les 17h en ple. 

La vicepresidenta i ministra d'Igualtat, Carmen Calvo, així ho va expressar igualment aquest dimarts, en advocar per un diàleg "sense noses, sincer i democràtic" amb "llibertat" perquè Torra parli del referèndum i la República si vol, però amb la constatació que l'executiu socialista no cedirà en aquest punt.

La ministra d'Administracions Territorials ha assegurat que un dels seus objectius era "recuperar el suport social" de la Constitució a Catalunya. Per això, els eixos del govern de Pedro Sánchez consistiran en recuperar la participació de la Generalitat als mecanismes de cooperació –com la conferència de presidents, abans que acabi l'any–; acomplir els "compromisos" en infraestructures i inversió, així com disminuir la litigiositat de l'Estat front les comunitats autònomes, i en especial, revisar les lleis relatives a Catalunya.

Batet ha informat també que es reunirà tan aviat com sigui possible amb les alcaldesses de Madrid, Manuela Carmena, i Barcelona, Ada Colau, ja que al seu parer no es pot seguir "ignorant" o "bloquejant" l'actuació dels ajuntaments de les dues ciutats principals d'Espanya. "La capacitat i poder d'atracció i d'impuls de Madrid i Barcelona, entre d'altres, no pot desaprofitar ni limitar-mitjançant la ignorància ni el bloqueig dels seus governs des de l'Estat ", ha denunciat sobre allò que al seu parer feia el govern del PP.