La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha instat aquest divendres al Govern "no només a reclamar diàleg", sinó a donar "passos efectius per a aconseguir-ho", i per això ha emplaçat a l'executiu català a obrir-se a segellar "acords concrets i parcials" per aconseguir "restaurar" la confiança entre les dues administracions.

Batet, que està preparant l'entrevista entre el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, ha insistit que encara no hi ha data per a aquesta trobada, però ha subratllat que el Govern estatal té "interès a que es produeixi d'hora".

Això no obstant, ha remarcat que el Govern de Sánchez no vol que l'entrevista consisteixi "en un mera salutació sense més, sinó que serveixi per avançar". Per això, ha dit que espera rebre de la consellera de Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, que prepara aquesta trobada en nom de Torra, "la proposta i els plantejaments que li hem demanat".

La ministra, que ha clausurat la 29a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu a la Seu d'Urgell (Alt Urgell), ha subratllat que "per fer política" abans es requereixen qüestions prèvies, com recuperar "el respecte a l'altre" i a les "regles del joc", i per això ha emplaçat el Govern a intentar posar-se al lloc de l'altre i a estar predisposat a "acords concrets i parcials (amb el Govern español) fins i tot quan persisteixen les diferències" polítiques.