La cap de llista del PSC, Meritxell Batet, assegura que els socialistes "no donaran suport actiu ni passiu" a un possible govern del PP perquè és el que ha dut Espanya a "la precarietat, l'atur i la corrupció". Batet ha fet aquestes declaracions al programa Els Matins de TV3 on també ha insistit que, després del 26-J, caldrà "apartar els vetos" i arribar a acords: "si parlem de polítiques, hi ha possibilitat d'acord. Jo mateixa ho he viscut en primera persona", ha dit en referència a l'acord amb Ciutadans.   

Podemos-IU i Pablo Iglesias

Batet ha retret a Pablo Iglesias que no tingui "una voluntat sincera" de tancar acords i ha posat com exemple la manca de suport de Podemos a la investidura del socialista Pedro Sánchez. La socialista interpreta la proposta de candidatura conjunta Podemos-IU i PSOE al Senat, com "una gestualitat més de Pablo Iglesias. Si fos sincer, no ho comunicaria en roda de premsa" i ha afegit que la coalició, "no és una cosa nova, el motor és el mateix que el d'Anguita: fer el sorpasso però no és una cosa nova i no preocupa als ciutadans".

Pedro Sánchez

La socialista ha insistit que Espanya necessita un govern liderat per Pedro Sánchez i ha apuntat que el partit afronta el 26-J "amb més fortaleses perquè durant aquests quatre mesos han assumit responsabilitats que no els tocaven" com la d'intentar formar govern malgrat no ser la força més votada. 

"Espanya no té un altra sortida. Els ciutadans no aguantaran quatre anys més de govern de Rajoy", ha advertit.  

Martí i Navarro

Pel que fa a les llistes a Catalunya, Batet  ha afirmat que encara no estan tancades i ha apuntat que Carles Martí podria ser un bon candidat per seguir encapçalant la llista al Senat. Pel que fa a Pere Navarro, Batet no ha descartat valorar el seu nom.