La candidata del PSC, Meritxell Batet, ha lamentat que després del 20-D es deixés “massa temps” a Mariano Rajoy per formar govern. Aquest va ser un error que els socialistes no volen tornar a repetir i, per això, després del 26-J asseguren que intentaran formar govern des del primer dia.

“Començarem a buscar suports i a treballar de manera immediata”, ha sentenciat Batet, que ha insistit que no donaran suport al PP ni per activa ni per passiva. “Els populars no poden sumar ni un escó al seu projecte polític”, ha retret, abans de la seva visita al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona aquest matí.

La candidata del PSC no ha volgut avançar quins possibles pactes es posarien sobre la taula després del 26-J en el cas que Unidos Podemos quedés com a segona força. “Només valoraré escenaris certs”, ha dit, tallant les preguntes de la premsa, i assegurant que el sorpasso no es produirà. Batet ha recordat que algunes enquestes del 20-D també preveien la caiguda del PSOE a la tercera posició i no va ser així.

Cadascú es vota “a ell mateix”

S’ha defensat d’aquells que critiquen el PSOE per no avançar les seves prioritats a l’hora de pactar un nou govern. “Rajoy es vota a ell mateix i Iglesias també”, ha dit, justificant que el PSOE aposti pel seu propi candidat, Pedro Sánchez.

Sobre la possibilitat que hi hagués un pacte entre partits per investir un president de consens, fora dels candidats, Batet ha tornat a recórrer a la figura de Sánchez assegurant que el líder socialista podria ser un bon candidat de consens.