La candidata del PSC, Meritxell Batet, ha criticat el paper de Mariano Rajoy i Pablo Iglesias al debat electoral d’ahir a la nit. El Partit Popular no pot governar, segons Batet, perquè és “incapaç d’entendre’s amb ningú” i no aconsegueix arribar a acords amb cap partit. A més, ha destacat un Rajoy “passiu i apàtic” davant els escàndols de corrupció.

Sobre Iglesias, la candidata ha assegurat que, per una banda, va passar-se el debat “xiuxiuejant bones paraules” però que, a l’hora de passar a l’acció per formar un govern, “no està a l'altura”. Batet ha retret al cap de llista de Podemos que fos “incapaç de donar el seu vot” a Pedro Sánchez per ser investit com a president.

Sobre el candidat de Ciutadans, Albert Rivera, no n’ha dit ni una paraula. El company de pacte del PSOE després del 20-D no ha estat valorat per la candidata, igual que ahir Sánchez no el va interpel·lar durant el debat. Des del PP, a través del seu candidat a Catalunya, Jorge Fernández Díaz, s’ha denunciat un presumpte pacte de no-agressió entre els dos candidats.

El que sí que ha lloat Batet és la “capacitat de lideratge” que va mostrar Pedro Sánchez, erigint-se com “l’autèntic projecte de país amb mesures d’esquerres”.

Batet ho ha explicat en un acte a Granollers, acompanyada de la secretària d’Educació del PSC, Ana del Frago, i l’alcalde del municipi, Josep Mayoral, on també ha presentat el programa educatiu del partit. La derogació de la LOMCE o Llei Wert és l’objectiu principal dels socialistes, a més d’ampliar els programes de beques i limitar els deures escolars fora d’horari lectiu.